domů
STAR LINE
zkušenosti s dětskou rekreací od roku 1993
sledujte nás na facebooku

Práce a brigády

Kuchař/ka

Kuchař/ka

Místo výkonu práce

  • Rekreační středisko Svor – nachází v Libereckém kraji, cca 100 km od Prahy, 15 km od České Lípy, 5 km od Nového Boru; kapacita areálu je 300 míst, v objektu se nachází 44 dřevěných chatek, 4 zděné bungalovy (s kapacitou cca 100 lůžek), velká hlavní budova a 12 učeben
  • Rekreační středisko Hrachov – nachází se ve Středočeském kraji, cca 10 km od Sedlčan a 20 km od Příbrami; kapacita areálu je 200 míst, v objektu se nachází 10 dřevěných srubů a 3 zděné bungalovy (s kapacitou cca 100 lůžek), velká hlavní budova, v níž se nachází jídelna a učebny
  • Penzion Šlovice – nachází se ve Středočeském kraji cca 20 km od Rakovníka; kapacita penzionu (jedna budova) je 100 míst, v objektu se dále nachází 4 dřevěné sruby s kapacitou 20 míst

Charakteristika pozice/požadavky na našeho pracovníka:

Na pozici kuchaře či kuchařky upřednostňujeme uchazeče, kteří mají za sebou alespoň tříletou praxi z hromadného stravování (vaření ve školní jídelně, nemocnici, hospodě). Praxe je pro nás důležitější než výuční list v oboru, avšak kombinace praxe a výučního listu je samozřejmě ideální. Od pracovníka vyžadujeme ochotu přizpůsobit se zajetému systému práce a respektovat naše osvědčené receptury. V RS ve Svoru se vaří kolem 300 porcí denně, na směně jsou dva kuchaři a dvě pomocné síly. V RS v Hrachově se vaří kolem 230 porcí denně a na směně je hlavní kuchař, pomocný kuchař a jedna pomocná síla, ve Šlovicích se vaří 140 porcí a na směně je jedna pomocná síla a jeden kuchař.

Pracovní náplň:

Náplň práce při standardních dnech:

  • příprava snídaně – připravuje pomazánky
  • vaření oběda – každodenně připravuje polévku a hlavní jídlo vč.příloh
  • příprava večeře – 3x za pobyt jednodušší jídlo (špagety, rizoto), 3x za turnus náročnější jídlo (např. palačinky, pizza, smažák)
  • příprava svačin odpoledních (je-li pomazánka)
  • vaří se česká kuchyně (hotovky) – strávníci jsou děti a jejich dospělý dozor
  • výdej hlavních jídel
  • vedoucí kuchař řídí pomocný personál kuchyně (rozděluje práce pomocným silám /PS/ a dohlíží na jejich plnění – hrubá příprava jídel, mytí nádobí, čistota v kuchyni a  v jídelně apod.)

Profesní růst:

  • kuchař/ka se může vypracovat na vedoucího kuchyně  – skýtá možnost lepšího platového ohodnocení; zároveň více administrativy – vyplňování výdejek, skladová problematika, objednávka zboží

Co by předcházelo zahájení spolupráce?

Pokud se dostavíte do pražské kanceláře, bude s vámi (po vzájemné dohodě) sjednáno druhé kolo výběrového řízení. Pokud se do pražské kanceláře nemůžete dostavit, můžeme druhé kolo sjednat i na dálku. Druhé kolo se bude odehrávat přímo v rekreačním středisku, kam budete pozván/a na jednodenní, lépe dvoudenní pobyt, při němž budete mít možnost seznámit se s obsahem vaší práce. Zkusíte si provoz v kuchyni tak, jak byste jej zažil/a v „ostrém“ provozu. Pokud budete s náplní práce spokojen/a, nebrání nic začátku spolupráce.

Důležité informace:

Finanční ohodnocení projednáte při osobním setkání v Praze či v RS. Co se týče formální stránky spolupráce, je možné pracovat jak na dohodu o provedení práce, tak lze uzavřít i pracovní smlouvu. I toto bude předmětem osobního jednání. Jsme ochotni vyhovět vašim požadavkům s ohledem na vaší momentální životní situaci (např. jste-li v evidenci úřadu práce apod.). Pracovní dobu též můžete do značné míry ovlivnit – můžete pracovat na celodenních směnách či můžete využít směny poloviční. Stejně tak jsme ochotni vyjít vám vstříc v rozsahu vašeho úvazku (pracovat můžete např. pět dní, následně čerpat dva dny volna nebo třeba 10 dní v kuse a poté pět dní odpočívat) – toto vše projednáme individuálně podle vašich časových možností. Ve všech areálech můžete čerpat ubytování a stravování zdarma, ale můžete samozřejmě i dojíždět.

!!!!!!!Tak neváhejte a staňte se součástí našeho pracovního týmu!!!!!!!